Πρώτες εκλογές Απρίλιο ή Μάιο. Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, η οποία θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση για την παράταξη και για τον ίδιο προσωπικά, επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι αναμένεται να αλλάξει στις επερχόμενες εκλογές που θα λάβουν χώρα μετά από λίγο καιρό στην Ελλάδα; τι πραγματικά μπορεί να αλλάξει με μια απλή αντικατάσταση κομμάτων ή προσώπων στην εξουσία της χώρας την στιγμή που φλέγονται σπουδαία θέματα όπως είναι η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η οικονομία; Η χώρα μας παλεύει να σταθεί στα πόδια της σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικοοικονομικής ζωής, μέσω κατακλυσμιαίων αλλαγών σε όλο τον πλανήτη.

Έτσι κερδίζονται οι εκλογές; όταν τα χρέη της χώρας μας έχουν συσσωρευτεί και συνεχώς αυξάνονται, οι πολίτες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την σκληρότητα της καθημερινότητας, εξαιτίας μιας πολιτικής συγκυρίας που απειλεί το κράτος δίκαιου, που η ακρίβεια χτυπάει την πόρτα του νοικοκυριού και κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης και που οι νέοι άνθρωποι βλέπουν με απαισιοδοξία το μέλλον τους;

Όπως φαίνεται η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι τα δυνατά χαρτιά του πρωθυπουργού ο οποίος ποντάρει, όπως λέει στην οικονομία. Οι δείκτες όμως δείχνουν πως πέτυχε να αυξήσει την φτώχεια με ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή ο δημόσιος τομέας έχει παραλύσει, η νοοτροπία της εξασφάλισης μόνιμης εργασίας και «βολέματος» στο δημόσιο «ζει και βασιλεύει» με τα κόμματα να λειτουργούν ως γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Οι τελευταίες συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές παρότι δείχνουν φθορά του κυβερνώντος κόμματος, οι δημοσκοπήσεις ανακοινώνουν ότι έχει εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία.

Πρόκειται για μια μαγική εικόνα όπου η κυβέρνηση χάνει αλλά η αντιπολίτευση δεν κερδίζει!! η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά υπάρχει τόσο καλή σχέση με τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και όλες οι ειδήσεις που προκαλούν προβλήματα στην κυβέρνηση έχουν εξαφανιστεί.

Μήπως αντί για εκλογές να κάνουμε δημοσκοπήσεις; πιθανόν να μην χρειάζονται πια οι εκλογές αλλά να βγαίνουν κυβερνήσεις με αυτόν τον τρόπο. Οι εκλογές είναι ένα «ντέρμπι» που πάντα κρύβει εκπλήξεις, που δεν μπορούν να καταγράψουν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτελούν αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και νόθευση.

Τι περιμένουμε λοιπόν από τις επερχόμενες εκλογές; τίποτα περισσότερο από μια επανάληψη του γνωστού σκηνικού με την κατάσταση της Ελλάδος να μην αλλάζει και να παραμένει στον βούρκο. Ο κυβερνήτης θα καταργεί την βουλή ενώ αυτή θα παραμένει ανοιχτή και το σύνταγμα θα είναι υπόθεση όχι των πολιτών, αλλά των συνταγματολόγων. Κάποτε υπήρχαν οι εκλογές των συγκεντρώσεων, τις ζήσαμε στη δεκαετία του ΄70 και ΄80, μετά οι εκλογές στις τηλεοράσεις, τώρα είναι οι εκλογές των Μ. Μ. Ε. βασικά έχει αλλάξει το σθένος με το οποίο αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την εκλογική διαδικασία, γιατί τώρα είναι πιο εύκολο να το κατευθύνεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη οφείλουμε να το παραδεχτούμε, κερδίζουν συνεχώς έδαφος ως μέσο επικοινωνίας και αποτελούν το βασικό εργαλείο της πολιτικής αντιπαράθεσης και της έκφρασης θέσεων των πολιτικών αρχηγών. Οι εκλογές αυτές για άλλη μια φορά δεν θα έχουν ως βασικό θέμα το πως εκλέγεται μια κυβέρνηση, αλλά πως λειτουργεί το πολίτευμα, τι ρόλο παίζει η δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης και ο κυρίαρχος λαός που όλο και περισσότερο απέχει, γιατί αντιλαμβάνεται πως το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο, γιατί γνωρίζει πλέον ότι δεν υπάρχει διαφάνεια και γι’ αυτό δεν θα πάει να ψηφίσει. Ο λόγος της αποχής; γιατί άλλο ψηφίζουμε και άλλο βγαίνει με την βοήθεια της εταιρείας Singular Logic.

Πράγματι είναι περίεργη η ύπαρξη της εταιρείας αυτής ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα στο ελληνικό υπουργείο εσωτερικών, η οποία συμμετέχει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες από το 1981 μέχρι σήμερα. Η εταιρεία πρέπει να επεξεργάζεται τα δεδομένα, δηλαδή τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων. Αυτά τα δεδομένα δεν επαληθεύονται από κανένα κόμμα, για την ακρίβεια όχι μόνο δεν επαληθεύονται αλλά ούτε καν αμφισβητούνται, με αποτέλεσμα οι υπολογιστές της Singular Logic να είναι αυτοί που διαμορφώνουν συνολικά το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, όλες οι εκλεγμένες κυβερνήσεις βασίζονται κυρίως πάνω στην ψευδαίσθηση που δημιουργούν, ότι ο λαός έχει συμμετοχή στις αποφάσεις σε αξιόπιστες εκλογικές διαδικασίες. Αλλά αποδεικνύεται ότι ο λαός τελικά δεν έχει ούτε στο ελάχιστο την επιλογή να αποφασίζει για την διεξαγωγή των εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων κρίνεται από έναν υπολογιστή που ελέγχουν οι τραπεζίτες.

Οι εκλογές είναι μια φαρσοκωμωδία, ένα θέατρο με το οποίο οι σύγχρονοι δανειστές αντλούν νομιμοποίηση για να μας καταστρέψουν, με το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί δημοκρατικά από τον ελληνικό λαό, κάτι που αποτελεί υπέρτατο ψέμα και απάτη. Την επόμενη των εκλογών, όπως και όλων των άλλων, οι μόνοι που θα γιορτάσουν είναι οι πολιτικοί, αυτοί που μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Οι εκλογές για όλους αυτούς δεν αποτελούν αστάθεια, αλλά δημοκρατική διέξοδο ιδίως όταν μια κοινωνία και μια κυβέρνηση έχει φτάσει σε πλήρη αδιέξοδο.

Σε ένα κράτος δίκαιου οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να στρέφουν την προσοχή τους στα προβλήματα που έχει η πατρίδα και οι άνθρωποι, διότι βασικό πολίτικο πρόβλημα για μια χώρα είναι η κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας των πολιτών προς τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της πολιτείας και των εξουσιών τους.

Η πεποίθηση ότι «είναι όλοι ίδιοι» ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει» ότι κάθε κυβέρνηση επαναλαμβάνει τις πρακτικές των προηγούμενων ξεχνώντας ότι εκλέχτηκε με την υπόσχεση να αλλάξει την κουλτούρα της διακυβέρνησης του τόπου, πρέπει να αποτελέσει στοίχημα την επόμενη μέρα του νέου Πολιτικού Φορέα ώστε να πετύχει αλλαγές και ανατροπές και να οδηγήσει τους πολίτες σε μια δίκαιη ψηφοφορία και να δώσει μάχη για την αντιμετώπιση της αποχής.

Οι εκλογές θα πρέπει να ταυτίζονται με την πραγματική δημοκρατία, διότι συνιστούν την κορυφαία στιγμή σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και την έκφραση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, πρέπει να αποτελεί συνείδηση για όλους. Γι’ αυτό και η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του κοινοβουλίου είναι σημαντική και πολλές φόρες αναγκαία, καθώς εκείνοι που θα μας εκπροσωπούν θα επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους την ζωή μας.

Η ψήφος είναι το υπέρτατο δικαίωμα διασφάλισης της δημοκρατίας. Αξίζει να θυσιάσουμε τη σταθερότητα της χώρας ακούγοντας τις κάθε είδους «σειρήνες;»

Ας αντιτάξουμε λοιπόν στις δυνάμεις της παρακμής και της διαφοράς, την ομόνοια και την ενότητα του ελληνικού έθνους.

ΠΗΓΗ:

https://esypeloponnisou.wordpress.com/2023/01/21/ekloges2023/


Νεότερη Παλαιότερη